Stödboende

Träningslägenhet, stödboende samt skydd

De här boendeformerna ger våra unga vuxna samt vuxna stöd för att hantera sin vardag och möjlighet att leva ett självständigt liv. Vi arbetar för att våra klienter ska få de rätta hjälpmedlen för att kunna ingå i ett socialt sammanhang, motverka isolation och därmed även utanförskap.

Vi arbetar nära boende både i och utanför hemmet för att hitta en bra struktur för vardagslivet. Vi har ett individanpassat boendestöd som möter våra klienters behov. Det kan innefatta allt från städning, matinköp, ekonomi, hälsa samt myndighetskontakter. Forma Familjehem kan även hjälpa till med sociala interaktioner i form av exempelvis praktik, daglig sysselsättning, fritidsaktiviteter och andra relationer. 

Forma Familjehem tar emot kvinnor med och utan barn för placering i skyddat boende. Vi är angelägna att ge rätt stöd samt skydd för att familjen ska ta sig igenom en svår situation. Vi har tydliga och strikta rutiner. Vi erbjuder klassificierade skyddsboende i klass 1, 2 och 3 både i egna lägenheter men också dem som är kopplade till familjehems hus. Våra lägenheter finns i Helsingborg samt Växjö.

Forma Familjehem kan stolt presentera att vi samarbetar med bland annat Nowaste i Helsingborg. Detta logistikföretag samarbetar med flera stora aktörer såsom Cantena, Everfresh, Polarn och Pyret, E-drop, Trademax, John Henric och många fler. Forma Familjehem har genom projektet "Vårt Ansvar" fått tilldelat 5 platser per år till bland annat före detta kriminella individer som skall beredas möjligheten till tillsvidareanställning. Alla inom projektet får en coach på arbetsplatsen och kort därefter genomgår man lära känna period, praktik, provanställning för att sedan bli tillsvidareanställd.

Hör gärna av er om ni vill veta mer.
Husdjur är naturligtvis välkomna till alla våra hem.