Familjehem sökes


Är du intresserad av att bli familjehem?

En möjlighet att förändra en människas liv till det bättre!


Fyll i nedanstående intresseanmälan för ett förutsättningslöst samtal

 
 
 
 
 
 
Ja
Nej
 
Lägenhet
Radhus/Villa
 
Ja
Nej
 
Förmiddag
Eftermiddag
Hela dagen
 
 
 

Till dig som vill bli en del av familjen Forma

 

Forma familjehem är ett familjärt företag som är verksamma i Nord- och sydvästra Skåne och letar efter dig som vill vara familjehem.


Finns det tid, engagemang och ett känslomässigt utrymme till att ta emot ytterligare en familjemedlem? Det finns många barn och ungdomar som behöver en ”extra” familj under en kortare eller längre tid.


Du måste inte vara perfekt. Det viktiga är att man som familjehem kan erbjuda ett tryggt boende och en stabil tillvaro för att ge möjligheten att få vara barn under goda och sunda förhållanden.


Du kan bo på landet eller i stan, i lägenhet eller hus, vara ensamstående, gift eller sambo, med eller utan barn. Det som är viktigast är att familjehemmets förhållanden och förutsättningar matchas utifrån barnets behov. Rätt familj till rätt barn.


Barn som behöver komma till ett familjehem har olika behov. Vad de har gemensamt är att deras föräldrar, av olika orsaker, inte kan ge dem den trygghet de behöver. Föräldrarna kan exempelvis ha missbruksproblem eller lida av psykiska besvär. Detta kan givetvis sätta spår hos barnen. Innan ett barn flyttar till er får ni all den information ni behöver om barnet för att på bästa sätt förstå och kunna ta hand om barnet.


Som familjehem är du aldrig ensam, hos oss kommer du ha kontinuerlig tillgång till:


• Stöd och vägledning (dygnet runt)

• Handledning

• Utbildning


När du har ett uppdrag som familjehem och tar emot barn eller ungdom får du ekonomisk ersättning. Dess storlek beror på uppdragets omfattning och vilken ålder barnet har.


Är du intresserad eller vill veta mer?


Fyll gärna i formuläret för ett förutsättningslöst samtal